Pametna hiša

So vrata zaklenjena? So luči ugasnjene? Je likalnik izklopljen?
Te vedno, ko odideš iz hiše, obdajajo dvomi? S pametnimi inštalacijami si lahko te skrbi prihraniš.

Pametne hiše z avtomatizacijo različnih vsakodnevnih opravil zagotavljajo udobno in varno bivanje. Njihovo delovanje omogočajo pametne inštalacije, ki zajemajo:

  • upravljanje svetil in senčil,
  • uravnavanje temperature,
  • upravljanje vtičnic,
  • upravljanje z vrati,
  • oblikovanje prostorskih scen
  • prezračevanje,
  • alarmne sisteme in drugo.

Energetska učinkovitost
Eden glavnih vidikov pametnih hiš je energetska učinkovitost za katero je ključno, da vse naprave in sistemi delujejo skladno. Prihraniš lahko s centralnim izklopom svetil, regulacijo žaluzij, temperaturo in prezračevanjem, hkrati pa lahko svojo energetsko porabo vseskozi nadzoruješ.
Za lažjo predstavo: V zimskem času lahko nastaviš odpiranje žaluzij že zjutraj, da lahko s soncem stanovanje dodatno ogreješ, in obratno narediš poleti, žaluzije spustiš in s tem brez dodatnih stroškov ohraniš hladnejše temperature bivalnih prostorov.

Varnost
S pomočjo pametnih instalacij lahko poskrbiš, da tvoja hiša nikoli ne sameva. Če te ne pomirja misel, da lahko na daljavo odklepaš / zaklepaš vrata, prižgeš / ugasneš luči, vklapljaš/izklapljaš alarm ter celo zalivaš vrt, te bo zagotovo dejstvo, da alarmni sistem zazna gibanje v nadzorovanih prostorih, vlom in požar.

Odslej si lahko sproščen/-a, ne glede na to ali si doma ali na počitnicah, saj imaš svoj dom vedno na dosegu roke – pametne inštalacije lahko upravljaš tudi na daljavo.

Hiše v novem naselju Rakovnik vključujejo pametne inštalacije izjemnega sistema Gira KNX! KNX je edini sistem, ki je skladen z evropskimi in mednarodnimi standardi za avtomatizacijo zgradb in združuje preko 250 svetovno znanih proizvajalcev.

Rezerviraj svojo >>