Svež zrak in kakovost bivanja gresta z roko v roki

Vse prevečkrat pozabimo, da je svež zrak ključ do splošnega zdravja našega telesa in duha!

Svež, predvsem pa čist zrak, nam zagotavlja stabilno oskrbo s kisikom, ki jo potrebujejo naši možgani za boljšo energijo in osredotočenost. Ko dihamo svež in čist zrak, razmišljamo hitreje in bolj kreativno. S tem si pomagamo tudi pri krepitvi imunskega sistema in telesa, saj telo pri svežem zraku lažje prebavlja hrano in porabi manj energije. S čistim zrakom čistimo pljuča, ker se le ta ob vdihu bolj razširijo in s tem pri izdihu sprostijo večje količine toksinov. Stalen dotok svežega zraka tudi bistveno vpliva na kakovost našega spanca. In ne nazadnje vsi vemo, kako lepo je, ko občutimo sproščenost. Svež zrak je osnova, ki nam pomaga do boljše volje in občutka sreče. Razlog je kisik, ki vpliva na količino serotonina, “hormona za srečo”. Tako je, kar nekaj razlogov je, da razmislite o čim daljšem preživljanju svojega časa na svežem zraku.

Kljub vsemu pa ostajamo vedno dlje zaprti v prostorih, kjer se zrak diha znova in znova. To vpliva na padec vsebnosti kisika, kar negativno deluje na naš duh in um. Občutimo lahko vrtoglavico, slabost, glavobol in izčrpanost. Zbujamo se utrujeni, težave imamo z alergijami in astmo. Četudi zračimo, ostajamo v začaranem krogu. Slab prezračevalni sistem pa povzroča tudi plesen.

Tehnično gledano je rekuperacija proces vračanja toplote v stavbo. Pravzaprav gre za sistem kanalov. S pomočjo omenjene ventilacije kroži zrak po naših bivalnih prostorih in zagotavlja svežino le-teh. Pri prezračevanju rekuperator vrača toploto odpadnega zraka, zraku, ki vstopa v stavbo. To pomeni, da ohranja temperaturo v notranjih prostorih ter s tem bistveno niža obratovalne stroške.

Z rekuperacijo dvignemo kakovost bivanja, saj se zrak ob vstopu v prostor prefiltrira in s tem zagotavlja optimalne zdravstvene razmere. Zrak je tako svež in zdrav, brez alergenov in z manj prahu.

Izberite si svojo hišo >>